taronja gironina

La taronja gironina i la taronja de suc: com distingir-les

La taronja gironina i la taronja de suc poden semblar similars a simple vista, però tenen diferències importants.

Per una banda, la taronja de menjar o taronja gironina sol tenir una pell més gruixuda i rugosa que les fa fàcils de pelar amb les mans. A l’hora de triar és recomanable buscar les que siguin més pesades, que sol indicar que tenen un alt contingut en aigua i, per tant, més sucoses i dolces. Les taronges de menjar també es poden distingir pels aromes: solen tenir un aroma cítric i refrescant.

Per altra banda, la taronja de suc sol tenir una pell més fina i llisa. Les seves característiques fan que siguin més difícils de pelar, però ideals per a fer-ne suc. A l’hora de triar-les, és recomanable agafar les més pesades, ja que això indica major contingut d’aigua. Un altre aspecte a tenir en compte és triar les que siguin més tendres al tacte: si cedeixen lleugerament quan les toques, significa que tenen una bona quantitat de suc. Pel que fa a l’aroma. Triar les taronges que tinguin un aroma vibrant. D’aquest tipus hi ha les varietats Navelines, Salustianas i Valències.

Les taronges aporten vitamina C i és convenient menjar-les amb la polpa, ja que aquesta fibra regula efectes àcids intestinals al moment de consumir-la.MENU

Vigafruit