productes de proximitat

El valor dels productes de proximitat

En els últims anys hi ha hagut canvis en el consum i molts consumidors prefereixen els productes de proximitat. Per què?

Comprant productes de proximitat no només sabem l’origen dels productes, sinó també del lloc on els comprem. S’anomenen també productes de quilòmetre 0 perquè solen tenir un circuit de venda curt. A Vigafruit apostem per aquests productes i els portem de l’hort i el camp a l’establiment de venda per assegurar la qualitat de les fruites, verdures i hortalisses.

Els productes de proximitat, a més, són més sostenibles ambientalment i econòmicament. D’una banda, hi ha una reducció clara dels costos de transport i de l’impacte mediambiental que genera la seva producció. D’altra banda, estem fomentant l’economia local. I és que apostar pels productes de proximitat és apostar pel territori, la pagesia i els comerços locals.

També presenta diferents beneficis pel que fa a la seva qualitat. Són productes més naturals, perquè el circuit de venda curt fa que requereixin menys additius i conservants. A més, estan collits en el seu punt òptim de maduració i, per tant, són més frescos i saborosos.

Per acabar, cal tenir en compte que el consum de productes de proximitat està inclòs en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030. Es troba a l’ODS 12: Consum i producció responsables.



MENU

Vigafruit