maduixes

Maduixes i cireres, protagonistes de la primavera

Les maduixes i les cireres són dues de les fruites més esperades de la primavera. Una època que esperen amb moltes ganes els amants de la fruita fresca.

La maduixa sol tenir el seu punt òptim entre abril i juny. És una fruita refrescant i dolça amb un punt d’acidesa, amb un color vermell intens. A nivell nutricional, és una font de vitamina C, antioxidants i fibra, el que ajuda a millorar la digestió i a reforçar el sistema immune. Cal destacar també el seu alt contingut en àcid fòlic i potassi. Les maduixes també són unes fruites baixes en calories, el que les converteix en una opció ideal per aquells que volen mantenir una dieta equilibrada. És una fruita que no només serveix per postres, es pot menjar per esmorzar o berenar amb una llesca de pa, afegides en amanides o gaspatxos o fins i tot convertides en una vinagreta. Les maduixes es poden conservar congelades o se’n pot fer confitures per evitar que es facin malbé.

Una altra de les fruites més preuades de la primavera és la cirera. El seu to vermell fosc i el seu sabor dolç-amarg, la converteix en un autèntic regal pel paladar. Podem trobar cireres a partir de l’abril i fins a l’inici de l’estiu, el que la converteix en una opció ideal per a combatre la calor. Com és habitual en altres fruites, les cireres són riques en antioxidants i també són recomanables per combatre l’insomni perquè conté melatonina, serotonina i triptòfan, elements que ajuden a millor els cicles del son. Com les maduixes, és una fruita rica en àcid fòlic i potassi.

Tant les maduixes com les cireres són fruites delicades, que es fan malbé ràpidament quan estan madures. Per això és recomanable comprar-ne la qualitat justa.



MENU

Vigafruit