productes de temporada

De què parlem quan parlem de productes de temporada?

Actualment, es pot trobar durant tot l’any gairebé totes les varietats de fruites i hortalisses fresques. Això és deu gràcies a la importació d’altres països, el cultiu en hivernacles o la conserva en cambres frigorífiques. Però això no ha de fer oblidar els productes de temporada.

Què són? Els productes de temporada estan marcats per l’època típica de recol·lecta. Hi ha alguns productes que sí que tenen una estacionalitat molt marcada, mentre que n’hi ha d’altres que es poden produir més o menys durant tot l’any. També cal tenir en compte que els productes varien segons les condicions i el clima de cada zona geogràfica.

Per què cal apostar-hi? Consumir productes de temporada presenta diversos beneficis. Per una banda, són productes que elaboren els pagesos i productors de proximitat. Per altra banda, aquests productes solen ser més econòmics i saborosos, ja que el procés entre la recol·lecció i la venda al consumidor final és més ràpid i es pot consumir en el punt òptim de cada fruita i verdura.

Quines són les fruites verdures de la temporada d’hivern? A l’hivern trobem verdures com el rave, l’escarola, els calçots, la col, el bròquil, la carxofa, l’albergínia blanca, la patata, el porro o l’all. Mentre que les fruites d’hivern són la pera, el kiwi, el raïm, la pinya, les taronges, les mandarines o les llimones.

Vigafruit triem la millor fruita de cada temporada i assegurem la qualitat de cada peça.MENU

Vigafruit