dieta mediterrània

Els beneficis de la dieta mediterrània per a la salut

Fa anys, segles fins i tot, que es coneixen els beneficis de la dieta mediterrània. Es tracta d’un dels estils de vida més saludables i sostenibles del món i fins i tot l’any 2010 va ser declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

En l’àmbit alimentari, la dieta mediterrània es basa en el predomini d’aliments d’origen vegetal com fruites o hortalisses; la preferència dels productes frescos i de temporada; consum de llegums, tubercles com la patata, cereals integrals o l’oli d’oliva; la utilització d’espècies i herbes aromàtiques (orenga, febre, farigola o menta); i una gran riquesa gastronòmica amb plats únics ben equilibrats com estofats, guisats o cuscús. A més, una altra de les característiques de la dieta mediterrània és un bon descans durant el dia amb la migdiada i la nit i tenir un estil de vida actiu i a l’aire lliure.

La comunitat científica internacional ha analitzat els nombrosos beneficis que aporta aquesta dieta. Alguns dels beneficis són:

  1. Millora l’esperança de vida: redueix el risc de mortalitat en persones amb sobrepès o obesitat.
  2. Disminueix l’envelliment prematur de les cèl·lules: la dieta té una capacitat antioxidant que pot ajudar a combatre l’estrès cel·lular.
  3. Prevenció de malalties cardiovasculars: un dels productes estrella de la dieta, l’oli d’oliva, té un alt contingut en greixos saludables.
  4. Redueix l’obesitat: s’ha observat que aquesta dieta contribueix a la reducció dels nivells de colesterol en la sang.
  5. És beneficiosa pel sistema immunitari: conté vitamines D, B i C, minerals com seleni i magnesi i omega-3 del peix.
  6. Efecte protector contra les malalties associades a l’edat: com les patologies neurodegeneratives i el deteriorament cognitiu.


MENU

Vigafruit